diumenge, 2 de novembre del 2008

Cartell de la Festa Major Alternativa de Sants 2008







La proposta que vaig fer per aquest any no era un cartell típic rectangular, horitzontal o vertical...
Vaig voler fer una cosa que cridés molt l'atenció i que fes especial èmfasi en la campanya "Volem les Festes al Parc".
Per això no es va editar un sol cartell sinó que es van fer cartells-banda per les activitats i la mani-festa-acció (aquesta darrera, molt publicitada a tot arreu, fins i tot als tiquets de begudes, per tal de garantir-ne la màxima assistència i dur a terme l'acció de desobediència col·lectiva amb què van finalitzar les festes.


Donant voltes vaig decidir sortir-me dels límits ortogonals tradicionals del cartell. Calia cridar al màxim l'atenció, generar un objecte en 2d amb recursos humils que decorés la festa major...
Aprofitant-ne aquestes figures clàssiques, quatre talls simples i algún gir; s'ha generat un cartell-objecte (sense cap mena de troquel) que per la seva pròpia personalitat formal destacarà respecte la resta de quadrilàters penjats a les parets.




El resultat va ser molt gratificant i va impregnar les parets de Sants amb cridaneres senyals que manifestaven que aquest any no serien unes festes normals ja que estarien impregnades de la campanya de desobediència col·lectiva i festiva que es va acabar donant.



A part de tot això també es va editar una samarreta de la festa major que seguira la mateixa línia que els cartells i un cartell específic del Cremapicapuja, activitat realitzada conjuntament amb els castellers i els diables de Sants, que agafà una línia independent malgrat estar sota les activitats de la festa major alternativa nòmada.





VOLEM LES FESTES ALTERNATIVES
AL PARC DE L'ESPANYA INDUSTRIAL

Petonets!